Sidste storby i denne ombæring er Seattle.
Seattle rocks – i mere end én forstand! Her blev Starbucks-kaffen opfundet, Microsoft holder til her og byen har været stordistributør af musik – specielt i 90’erne, da grungemusikken udsprang fra Seattle med bands som Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Mudhoney, Alice in Chains m.fl.
Men Seattle er også kendt for andre ting som fx arkitektur. Bla. kan man se det 184 meter høje tårn ”Space Needle”, der er et af Seattles vartegn.
Fra toppen af tårnet kan du se alle høje bygninger i Seattle, og hvis du ikke synes, dette er højt nok, kan du besøge Bank of America’s skyskraber andetsteds i byen, der er 304 meter højt.
Experience Music Project er et tiltag, der blev åbnet i 1997, og vidner om, at 90’ernes grungemusik ikke har levet forgæves.
Projektet har kostet over to millarder kroner, der til dels stammer fra Microsoft-milliardæren Paul Allen.
Her kan du naturligvis se udstillinger om grungeæraen samt et tilløbsstykke i form af et kunstværk, der er bygget af over 600 guitarer.
Nordic Herritage Museum er særligt interessant for os i Norden, da dette sted i Seattle huser en mindre Skandinavisk bydel for folk, der udvandrede fra Sverige, Norge og især Danmark.
Midtpunktet i museet er historien om særligt de danske udvandrere, der fylder meget i museet.
Fly-entusiaster bør også bemærke, at der ligger en kæmpe Boing-fabrik godt 100 kilometer fra midten af Seattle, og her kan man blive vist rundt i de gigantiske fabrikshaller, hvor der bla. er udstillinger af flytyperne 747, 767 og 777.
Boing er Seattles stolthed, og en rundvisning på stedet varer ca. 1 ½ time.